expositie

STICHTING RUIMTEVAART

Met dank aan Stroom Den Haag

MAn

30 jaar

grenzeloos

Home is where the heart is

Hoekweg 2

 

Begin jaren 50 hebben Opa en Oma ten Voorde het huis op Hoekweg 2 in Voorburg gekocht voor 4999 gulden. Het gehele gezin woonde daar tot 1954.

Na vertrek van Dochter Rie en zoon Herman (omdat zij gingen trouwen) bleef Rika achter om voor Opa en Oma te zorgen. In 1968 overleed Opa en bleef Oma alleen met Rika in het huis achter.

Oma ging naar verzorgingstehuis “de Wilbert” in Katwijk vanwege dementie. Rika kon haar niet langer verzorgen. Oma overleed in 1974.

Na enkele jaren alleen te hebben gewoond op de Hoekweg kreeg Rika serieuze kennis aan een man, Jan Kipp. Hij was de achterkleinzoon van de welbekende apotheker Kipp uit Delft die het Kipp toestel uitvond (hij leefde van 5 maart 1808 tot 3 februari 1864).

Ze trouwden toen Rika 55 was en na vele gelukkige jaren samen overleed Jan en bleef Rika wederom alleen achter. Tot haar 77ste jaar heeft ze op de Hoekweg gewoond. Zij is ook opgenomen wegens dementie in het huis Adegeest in Voorschoten.

Van het moment dat Opa en Oma het huis betrokken tot het vertrek van Rika heeft er geen wijziging in de inrichting plaatsgevonden. Het enige dat heeft bewogen zijn de wijzers van de klok op de foto.

 

 

 

met dank aan Henk ten Voorde

 

 

MAn

30 jaar

grenzeloos

onbekende nabeelden

expositie

STICHTING RUIMTEVAART

Met dank aan Stroom Den Haag